FR | DE | NL

Radon

Voor radonmetingen op uw werkplaats, gelieve zich te wenden tot de website www.radonatwork.be

Tussen 1 oktober en 31 december kunt op deze website een radondetector bestellen. Dit betekent dat er tussen februari en oktober geen detectors worden opgestuurd! De volgende meetcampagne begint in oktober. Wanneer u nu bestelt, zult u op de lijst voor de volgende meetcampagne terecht komen.

Bestel een radontest (deze wordt u per gewone zending per post bezorgd):

De woning waar de radonmeting uitgevoerd zal worden, bevindt zich in:

 • het VLAAMS GEWEST: vul het online formulier in

 • het BRUSSELS GEWEST: vul het online formulier in

 • de Provincie WAALS BRABANT: vul bij voorkeur het online formulier in of neem contact op met de Provincie Waals Brabant (010/23.62.02 van maandag tot donderdag van 13u tot 16u - sami.bw@brabantwallon.be)

 • de Provincie HENEGOUWEN : vul bij voorkeur het online formulier in of neem contact op met Hainaut Vigilance Sanitaire (065/40.36.10 - hvs.radon@hainaut.be)

 • de Provincie LUIK: vul het online formulier in. Voor informatie, neem contact op met de Provincie Luik (04 3447870 ou 04 3447710- sami@provincedeliege.be)

 • de Provincie LUXEMBURG: neem contact op met de Provincie Luxemburg (084/31.05.03 - samilux@province.luxembourg.be)

  de Provincie NAMEN: vul het online formulier in. Voor informatie, neem contact op met de Provincie Namen (sami@province.namur.be)

  Het bestellen van een radondetector is mogelijk tot 31 december. Na deze datum of indien de voorraad is uitgeput zult u worden doorverwezen naar het volgende meetseizoen.

  U ontvangt samen met uw detector een korte vragenlijst over de data van blootstelling, de plaats van installatie, enz. Om een correct meetresultaat te verkrijgen, is het zeer belangrijk dat u na 3 maanden de detector samen met de ingevulde vragenlijst naar ons terugstuurt (en dit ten laatste tegen eind april). Noteer alvast de datum voor de terugzending in uw agenda!

 • Ofwel neemt u rechtstreeks contact op met een meetdienst geregistreerd bij het FANC (Link).

Een initiatief van:

het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC), het Brussles Gewest (RCIB) en voor Wallonië de vijf provincies van Wallonië (door de SAMI/LPI)

© Copyright 2018 FANC